OM eist celstraffen tegen inbrekersbende

SOEST - Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen geëist tegen leden van een bende inbrekers die actief was in Soest. Zij worden verdacht van een reeks inbraken en heling.

Faisal B. (20) is volgens het OM de leider van de groep. De officier wil hem 18 maanden achter de tralies zien voor de inbraken. Voor een andere zaak worden daar nog twee maanden aan toegevoegd. Naast een celstraf wil het OM dat B. ook jeugd-tbs krijgt. Hij was bij negen inbraken betrokken en zou bij een aantal van die inbraken ook geweld hebben gebruikt.

De andere verdachten, leeftijden 20 tot 25, waren minder vaak betrokken bij de inbraken. Tegen hen zijn straffen variërend van 34 dagen tot 8 maanden jeugddetentie geëist. Als het aan het OM ligt mogen ze geen contact meer hebben met andere verdachten en krijgen ze op verschillende manieren hulp om in de samenleving te kunnen functioneren.

Een andere verdachte in de zaak is een stuk ouder dan de rest. De 36-jarige Elizaveta T. wordt ervan verdacht als heler te hebben opgetreden. Zij nam laptops en tablets aan, wiste gegevens van de harde schijven en bood ze vervolgens aan op Marktplaats. Tegen haar eist de officier een celstraf van 180 dagen, waarvan 72 voorwaardelijk. Ook gaat ze 100 uur gedwongen aan het werk als het aan de officier van justitie ligt.

Bron: RTV Utrecht

Terug naar het nieuwsoverzicht